Meni
Zapri meni
Zapri

2.8.2019 Posodobljena različica kultnega modela: nova California 6.1 z digitalno krmiljenimi funkcijami avtodoma.


Volkswagen Gospodarska vozila bodo konec avgusta na karavan salonu v Düsseldorfu premierno predstavili novo Californio 6.1

Digitalizirano krmiljenje: nova upravljalna enota za več udobja na postajališču

Izpopolnjena kuhinjska niša in ležišča.

Zunanjost: nova oblika sprednjega dela za izrazitejši značaj priljubljenega avtodoma

California se med svetovnimi popotniki uvršča med najbolj priljubljene avtodome; doslej so jih prodali že več kot 175.000. Na osnovi šeste generacije Transporterja prihaja zdaj na trg tehnično in tudi vizualno temeljito prenovljena posodobljena različica: California 6.1. Prve slike razkrivajo najbolje opremljeno različico avtodoma, model California Ocean 6.1. Na pogled je še posebej markanten novi sprednji del vozila. Zgornji del kromirane mreže hladilnika pri izvedbi Ocean tvori celoto z novimi dnevnimi LED-lučmi. Pod njimi je zdaj dodatna velika odprtina za dovod zraka do učinkovitih motorjev. Elegantna kromirana letev zdaj pri Californii Ocean 6.1 krasi tudi novi odbijač. Po kromiranih elementih se izvedba Ocean na zunaj razlikuje od modelov Beach in Coast. Za vse tri pa velja: izpiljeni dizajn poudarja širino Californie 6.1 in vsem izvedbam avtodoma daje še bolj suveren videz na cesti.

Notranjost: nova prijemala in dekorji za kuhinjo in omare; drsna vrata namesto žaluzij v zadnjem delu; izboljšano ležalno udobje

California, ki je vsakodnevno uporabna kot kombi, že od nekdaj prepriča s svojimi premišljenimi detajlnimi rešitvami. Mednje pri izvedbah Coast in Ocean spada kompaktna kuhinjska niša. Ta je zdaj še bolj izpopolnjena in je opremljena z novostmi, kot je dodatna dvojna USB-vtičnica. Privlačna in praktična so nova aluminijasta prijemala na vseh vratih. Prav tako novost: tipke za odpiranje kuhinjske površine (pomivalo korito, kuhalnik, hladilni zaboj). Žaluzije v omari v zadnjem delu je zamenjal nov koncept drsnih vrat; aluminijasta prijemala, ki se stilsko podajo avtomobilskemu bivalniku, imajo zadaj enak dizajn kot prijemala na kuhinjskih omaricah. Na novo so bile zasnovane vzorčne strukture plemenitih lesenih dekorjev za vse omare: svetlejšega Bright Oak in temnejšega Graphit Grey. Notranji oblikovalci so novim dekorjem prilagodili tudi nove temnejše sedežne prevleke in obloge v paladijevo sivem barvnem odtenku.

Še več udobja zagotavljajo nova ležišča. Ležišče pod streho bo odslej opremljeno z vzmetnimi ploščami. Dvosedežno zadnjo klop, ki se spremeni v ležišče, pa je poleg tega mogoče spremeniti tudi v udoben salon. Naslonjalo sedežne klopi enostavno podrete in podaljšek ležišča na zadnjem delu dvignete v različnih stopnjah - in že se notranjost avtodoma spremeni v prijeten salon za branje in sproščanje. Zložljivi del dvižne strehe, pod katero je integrirano zgornje ležišče, je zdaj zasnovan v temnejši sivi barvi, tako da bolje ščiti pred premočno svetlobo. Z novo funkcijo sončnega vzhoda bo prebujanje še posebej prijetno: na stropu in v bivalnem delu je mogoče individualno izbrati svetleče diode, ki notranjost počasi in v nastavljivem časovnem okviru osvetlijo do želene svetlosti. Funkcijo sončnega vzhoda - tako kot vse ključne nastavitve Californie 6.1 - krmili novo razvita upravljalna enota v stropni konzoli. Namesto dosedanjega monokromatskega zaslona ima vozilo vgrajen velik zaslon na dotik z bistveno več funkcijami in barvnim prikazom. Prek upravljalne enote je mogoče dostopati do najrazličnejših informacij, med drugim pa je mogoče upravljati naslednje menijske točke: (način) "Kampiranje", "Hladilni zaboj", "Luči" in "Nastavitve" sistema. Pri modelu California Ocean 6.1 se prek menija "Dvižna streha" poleg tega upravlja elektrohidravlično dviganje oz. spuščanje strehe, ki je v tej izvedbi serijsko, prek menija "Ogrevanje mirujočega vozila" pa se upravlja zračni grelnik, za katerega v najbolje opremljenem modelu prav tako ni potrebno doplačilo. Izjemno praktična je nova funkcija "Nivo", ki voznika seznanja z vzdolžnim in prečnim naklonom vozila na postajališču. Funkcija torej pomaga, da vozilo lažje poravnamo v vodoravni položaj. Funkcijo sončnega vzhoda lahko nastavljamo v meniju "Luči" in jo aktiviramo prek točke "Budilka".

Povezljivost: integrirani eSIM kot vstopna točka v "Volkswagen We"

Prvič so opcijsko na voljo tudi digitalni instrumenti - novi Digital Cockpit v prav tako novi armaturni plošči. Na novo je sestavljena ponudba infotainment sistemov. Začne se z napravama Composition Audio (vrstični zaslon) in Composition Colour (6,5-palčni zaslon na dotik). Poleg njiju sta kot novost za Californio 6.1 na voljo tudi napravi iz modularne infotainment ponudbe tretje generacije (MIB3): navigacijska sistema Discover Media (8,0-palčni zaslon na dotik) in Discover Pro (9,2-palčni zaslon). Najpomembnejši novi element vseh sistemov je integrirana kartica eSIM (opcijska za Composition Audio). Služi kot vmesnik za "Volkswagen We" in s tem za številne spletne funkcije in storitve. Sistemi generacije MIB3 med drugim vključujejo integracijo storitev pretakanja Apple Music in TIDAL, naravnoglasovni sistem upravljanja in App Connect Wireless. S to novo različico funkcije App Connect lahko aplikacije za iPhone, kot sta mediateka in Google Maps, prvič brezžično prek Bluetootha povežemo z infotainmentom.

Vozna dinamika: novo elektromehansko servokrmiljenje, ki omogoča uporabo asistenčnih sistemov

Na področju vozne dinamike je najvažnejša tehnična sprememba prehod s hidravličnega na elektromehansko servokrmiljenje. S tem reguliranim sistemom krmiljenja bo California 6.1 jeseni 2019 na trg prišla s številnimi novimi asistenčnimi sistemi. Razširjena ponudba bo med drugim vključevala asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist, parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist, zaščito bočne strani (za opozarjanje na ovire pri manevriranju z vozilom) in Trailer Assist (ki olajšuje manevriranje s pripeto prikolico). Novost in serijska oprema bo tudi asistenca za bočni veter, ki avtodom samodejno stabilizirala ob sunkih vetra.

Pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila so na novo sestavili tudi ponudbo motorjev. Za pogon Californie 6.1, ki bo serijsko imela sprednji, opcijsko pa tudi štirikolesni pogon, bodo skrbeli visokoučinkoviti 2,0-litrski turbodizelski motorji1 (2.0 TDI), ki vsi ustrezajo emisijskemu standardu Euro-6d-TEMP-EVAP.

Svetovna premiera novih modelov California Beach, Coast in Ocean bo konec avgusta na Caravan Salonu v nemškem Düsseldorfu

Ne glede na vse nove atribute Californie 6.1 kot vedno velja, da so pri Volkswagen Gospodarskih vozilih ohranili vse domiselne rešitve, zaradi katerih je ta avtodom tako zelo praktičen in priljubljen, da je postal kultni model - takšen primer so denimo v drsna vrata integrirana miza za kampiranje in v zadnji dvižni pokrov pospravljena stola za kampiranje.

1) Vozilo še ni v prodaji.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen