Meni
Zapri meni
Zapri

e-mobilnost Naš cilj: celostna ponudba za trajnostno mobilnost

e-mobilnost Naš cilj: celostna ponudba za trajnostno mobilnost

Mobilnost želimo narediti čistejšo in učinkovitejšo - in sicer na celosten način. Novi ID. Buzz je dober primer za ta pristop. S tem se pomagamo narediti prehod na podnebno ozaveščeno e-mobilnost privlačnejši in z obsežnimi storitvami iz koncerna Volkswagen lahko našim strankam ponudimo skoraj vse: od inovativnih e-modelov prek inteligentnih rešitev za polnjenje vse do trajnostnega recikliranja.

Cena od (vklj. z DDV)
60.329,-
Cena od (brez DDV)
49.450,-
Največja uporabna moč (kW)
150
kW
Največja uporabna moč (PS)
204
KM
Največja 30-minutna moč (kW)
70
kW
Največja 30-minutna moč (KM)
95
KM
Poraba
20,7
kWh/100 km
Emisije CO₂
0
g/km
Vlečna obremenitev z zavoro
(pri 12-odstotnem naklonu) do
1.000
kg
Nosilnost do
635
kg

Največji doseg po WLTP.6:

420 km

Čas polnjenja od 5 % do 80 %7:

ca. 30 min.

Celovita zasnova: sodobna e-mobilnost s 360-stopinjskim pristopom

 

Klimatske spremembe za okolje, naravo in družbo predstavljajo ogromne izzive. Zato smo se pridružili prizadevanjem za doseganje ciljev pariškega sporazuma o podnebnih spremembah in si tudi sami zastavili ambiciozne cilje. Do leta 2050 želimo postati podjetje z nevtralno bilanco CO2 in prevzemamo odgovornost za celoten delež v vrednostni verigi naših vozil. Svoje cilje bomo lahko dosegli le s celostno trajnostnim delovanjem. Zato bomo v okviru našega 360-stopinjskega pristopa za e-mobilnost prav vsak gradnik v največji možni meri prilagodili ogljični nevtralnosti - vse od pridobivanja surovin in dobavne verige prek proizvodnje in uporabe pa do recikliranja. Tako je tudi na primer pri ID. Buzzu Cargo: je prvi dostavnik znamke Volkswagen Gospodarska vozila, ki je bil že v osnovi zasnovan kot električno vozilo - od prve skice do zadnje kljuke. ID. Buzz Cargo vam bomo zato dostavili z nevtralno bilanco CO21, poleg tega pa se boste z njim vozili tudi popolnoma brez lokalnih emisij CO2. Za službenega vozila v osebni uporabi opcija ID. Charger Pro2 predstavlja primerno, opcijsko stensko polnilno postajo za vaš dom. Če se ID. Buzz Cargo dodatno polni še z zeleno električno energijo ali iz fotovoltaičnega sistema na službenem dvorišču, bo vožnja z njim podnebno ozaveščena. Na ta način novi električni dostavnik spreminja naše podjetje in našo mobilnost - na trajnosten način.

Stenska polnilna postaja: inteligentno polnjenje v okrilju lastnega doma

Električno vozilo vključuje individualen, trajnostni ekosistem, ki se prilagaja vaši mobilnosti. Če želite preprosto polniti doma, si lahko priskrbite ID. Charger2, pametno, zmogljivo stensko polnilno postajo. Modela Connect in Pro omogočata dostop do interneta in ju je prek aplikacije mogoče upravljati na daljavo. 

Mobilni po vsej Evropi: udobno polnjenje na poti

Z ID. Buzzom Cargo bo vaša poslovna mobilnost še bolj prilagodljiva. Novi električni dostavnik namreč lahko napolnite, kadar je tako ali tako v mirovanju - tudi na poti: na primer na javni polnilnici ob avtocesti, pred supermarketom ali trgovino z gradbenim materialom, v parkirni hiši ali ob cesti, kjer živi vaša stranka. Največja polnilna moč pri običajnem polnjenju z izmeničnim tokom (AC) znaša do 11 kW. Pri hitrem polnjenju (DC) - na primer ob avtocesti - lahko traja samo pribl. 30 minut, da se baterija ID. Buzza Cargo napolni s 5 % na 80 %3, če je na voljo največja moč polnjenja, ki znaša do 170 kW. V prihodnosti bo postopek polnjenja še enostavnejši, saj boste zaradi tehnologije Plug & Charge4 morali le še priključiti polnilni vtič in polnjenje se bo že začelo. Pri tej tehnologiji se bodo vaši podatki za overitev enkratno shranili v vozilu. Zatem polnilna postaja avtomatsko prepozna, kdo ste, kar doprinese k večjemu udobju. Uvedba tehnologije Plug & Charge4 poteka postopoma v skladu z ISO-standardom in v prihodnje vam bo dostopnih vedno več polnilnih postaj s to tehnologijo. S tem boste povsod po Evropi lahko dostopali do skupno več kot 310.000 polnilnih točk in do omrežja hitrih polnilnic ponudnika IONITY. Proste polnilne postaje preprosto in udobno poiščete z aplikacijo Charge&Fuel.

Polnjenje na službenem dvorišču: individualne rešitve, ki ustrezajo vaši mobilnosti.

Podnebno ozaveščen, inovativen in praktičen: novi ID. Buzz Cargo olajšuje prehod na sodobno poslovno e-mobilnost. Pri tem se hkrati poraja naslednje vprašanje: Katere rešitve za polnjenje so potrebne na službenem dvorišču? Z ustrezno stensko polnilno postajo, kot je opcijski ID. Charger Pro2, boste ID. Buzz Cargo med delovnim časom ali čez noč preprosto oskrbeli z elektriko. Pametni in zmogljivi ID. Charger Pro2 z merjenjem električnega toka v skladu z Direktivo o merilnih instrumentih med drugim omogoča profesionalne digitalne sisteme za dostopanje in obračunavanje. Če bi želeli, da polnjenje poteka hitreje, ker ID. Buzz Cargo čez dan potrebujete na primer za opravljanje storitev dostavne službe, lahko morda preverite, ali je možna pridobitev zmogljivejšega polnilnega stebrička za hitro polnjenje. Morda želite na enem mestu polniti več električnih vozil - in to možnost ponuditi tudi obiskovalcem? Potem je prava rešitev namestitev sistema za upravljanje obremenitev. Inteligentna tehnologija pri velikih voznih parkih poskrbi, da se razpoložljiva polnilna moč optimalno razporeja med vsa električna vozila, ki jih je treba napolniti. Na ta način lahko preprečite visoke stroške investicije v razširitev omrežnega priključka in konične obremenitve, ki bi povzročile povišanje letnih stroškov za zagotavljanje moči. Pa še to: streha poslovne zgradbe je idealno mesto za fotovoltaični sistem, s katerim lahko oskrbujete službene polnilne točke. Tako bo uporaba novega ID. Buzz Cargo še posebej prijazna do podnebja, hkrati pa boste trajnostno prispevali k razbremenitvi splošnega električnega omrežja in boste zato bolj neodvisni od razvijanja cen električne energije.

Baterije in recikliranje: zanesljivost, dolga življenjska doba, trajnost

Daljši servisni intervali, manj obiskov servisnih delavnic in nižji stroški vzdrževanja: v nasprotju z motorji z notranjim zgorevanjem elektromotorji skoraj ne potrebujejo vzdrževanja. Pri njih namreč ni delov, kot je zobati jermen, za katere je značilna obraba, pa tudi menjava olja ni potrebna. Ker so sodobna električna vozila, kot je novi ID. Buzz Cargo, zasnovana za dolgo delovanje, si številne potencialne stranke pogosto zastavljajo samo vprašanje: Kako dolgo zdrži baterija? Z novim ID. Buzzom Cargo stavite na visoko kakovost. Za njegovo litij-ionsko visokonapetostno baterijo vam za obdobje osem let ali do 160.000 prevoženih kilometrov jamčimo, da bo njena uporabna neto energijska vrednost znašala najmanj 70 %5. Baterija prepriča z visoko energijsko in močnostno gostoto. Poleg tega ima visoko ciklično odpornost in nizko stopnjo samopraznjenja ter ne potrebuje vzdrževanja.

Na njeno življenjsko dobo pa vseeno lahko vplivajo faktorji, kot so število in vrsta postopkov polnjenja (AC/DC), upoštevanje mej napolnjenosti ali temperatura okolice. To s časom neizogibno vodi v zmanjšanje dosega. Kar pa seveda ne pomeni, da se stare baterije zavrže. Prav nasprotno: bistveno lahko prispevajo k prizadevanjem, da bi naša celostna strategija postala še bolj trajnostna. Sem sodi uporaba v skladu s konceptom "second life", pri kateri baterije po njihovem življenju v vozilu uporabimo na primer kot hranilnike energije. Hkrati pa se v procesu predelave trudimo reciklirati zelo visok delež surovin. Tako lahko v našem pilotnem obratu v tovarni v Salzgittru že danes recikliramo do 97 odstotkov surovin za baterije, kot so nikelj, baker in litij.

 Več o visokonapetostni bateriji 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen