Meni
Zapri meni
Zapri

Novi Multivan – uspešna velikoprostorska limuzina v letu 2021 prvič kot priključni hibrid

Novi Multivan – uspešna velikoprostorska limuzina v letu 2021 prvič kot priključni hibrid

Z Multivanom brez lokalnih emisij po mestu, obenem pa zaradi velikega skupnega dosega brez težav tudi na dolge razdalje - prav takšen model velikoprostorske limuzine so zdaj razvili pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila: Multivan eHybrid. Njegov priključnohibridni pogon izpolnjuje zahteve sodobnega časa in se odlično vklaplja v ponudbo novega Multivana. Kombinacija elektro- in bencinskega motorja na idealen način združuje trajnostnost in značilno vsestranskost velikoprostorske limuzine.

Čas branja: pribl. 2 minuti

  • Novi Multivan eHybrid lahko občasno vozi na električni pogon in s tem brez lokalnih emisij

  • Novi Multivan s priključnohibridnim pogonom se vedno, ko je to mogoče, zažene v brezemisijskem režimu "E-Mode"

  •  Kombinacija elektro- in bencinskega motorja omogoča potovanja na dolge razdalje 

To je novo doživetje Multivana: pritisnete tipko START, menjalnik z dvojno sklopko (DSG) s klikom elektronsko prestavite v položaj "D", pritisnete pedal za plin in vozilo, ki ima pogon spredaj, neslišno spelje. Tiho delovanje, ki ga omogoča sistem: vedno, ko je to mogoče, se Multivan eHybrid zažene v režimu "E-Mode" - torej v izključno električnem načinu in zato tudi brez emisij. Električni doseg je zasnovan tako, da je tipične dnevne relacije mogoče prevoziti brezemisijsko. Pri višjih hitrostih oziroma glede na napolnjenost baterije se dodatno vključi še turbobencinski motor (TSI). Za Multivan, ki je lahko opremljen s sedmimi sedeži, je priključni hibrid idealna vrsta pogona, ker združuje brezemisijsko vožnjo v urbanem okolju in sposobnost vožnje na dolge relacije, na primer na dopust, z le nekaj postanki.

Vodja oblikovanja pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila, Albert Kirzinger, je pojasnil, kaj so značilnosti sodobnega Multivana: "Suverenost v vseh življenjskih situacijah. Tudi v tehničnem smislu. V mestu se lahko ves dan vozite samo na električni pogon. Na daljših relacijah pa lahko koristite prednosti zmogljivega hibrida."

Litij-ionska baterija je vgrajena v dnu novega Multivana eHybrid. S tem prihranite prostor in hkrati znižate težišče vozila. To pa pozitivno vpliva na vozne lastnosti. Na zunanji vir napajanja lahko Multivanovo baterijo priklopite preko vmesnika spredaj v blatniku na desni strani. Volkswagen Gospodarska vozila bo za električno velikoprostorsko limuzino pripravil posebne polnilne kartice za polnjenje na javnih električnih polnilnicah in stenske polnilne postaje za hitro polnjenje doma. Multivan eHybrid življenjski slog svojih predhodnikov prenaša v nove čase. Še vedno je to vsestranski model za mobilne ljudi, družine, športnike in popotnike. Pri tem pa je učinkovitejši in bolj trajnosten od vseh prejšnjih generacij Multivana. Novi Multivan z različnimi izvedbami pogona bo na trg prišel v drugi polovici letošnjega leta.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen