Meni
Zapri meni
Zapri

Avtomobilska varnost: Caddy zdaj s petimi zvezdicami

Avtomobilska varnost: Caddy zdaj s petimi zvezdicami

Rezultat preizkusa varnosti Euro NCAP: novi Caddy je z izpopolnjeno varnostno zasnovo dosegel najvišjo oceno.

Čas branja: cca 3 minute

Caddy znamke Volkswagen Gospodarska vozila je v najnovejši seriji preizkusnih trčenj konzorcija Euro NCAP dosegel najvišjo oceno pet zvezdic. Konzorcij je s tem potrdil, da je novi Caddy postal občutno varnejši. Z doseženim rezultatom se je celo uvrstil med najbolje ocenjena osebna vozila. Ta so se še posebej dobro odrezala v različnih scenarijih trčenja.

Najvišja ocena: najnovejša, peta generacija družinskega enoprostorca znamke Volkswagen Gospodarska vozila je na preizkusu varnosti Euro NCAP prejela najvišjo oceno pet zvezdic, s čimer je za eno zvezdico izboljšala rezultat predhodne generacije. Pri tem velja, da se zahteve konzorcija, ki izvaja preizkusna trčenja, nenehno zaostrujejo, testiranja pa postajajo tudi vedno bolj obširna.

Peta generacija Caddyja - prodajne uspešnice, za katero se je doslej odločilo že več kot tri milijone kupcev - je prva predstavnica modelske serije, ki je osvojila pet zvezdic, obenem pa se je celo uvrstila med najbolje ocenjena osebna vozila v letu 2021. Osebni Caddy je tako kljub strožjim zahtevam testiranja dosegel bistveno boljši rezultat kot njegov predhodnik in je obenem občutno zvišal merila v segmentu družinskih enoprostorcev oz. malih enoprostorcev (segment A).

Caddy je skladno s testnim poročilom konzorcija Euro NCAP v kategoriji varnosti odraslih potnikov prejel 84 odstotkov možnih točk, v kategoriji varnosti otrok pa 82 odstotkov možnih točk. Visoko število točk so prejeli tudi njegovi varnostni sistemi in tako pomembno prispevali k najboljši končni oceni. Na področju pasivne varnosti se je Caddy kljub višjim zahtevam preizkusnih trčenj Euro NCAP odlično odrezal z opremo, kot so varnostne blazine za glavo (tako pri 2- kot tudi pri 5- in 7-sedežni izvedbi) ter nova zaščita sopotnikov, ki zvišuje raven varnosti v primeru bočnega trčenja. Pri zaščiti sopotnikov se v primeru nezgode med sprednjima potnikoma razpre sredinska varnostna blazina. Poleg tega je brezžično opozorilo za nepripete varnostne pasove zaradi radijskega prenosa na voljo tudi pri sedežih, ki jih je mogoče izgraditi.

Caddy je izrazito vsestranski model znamke Volkswagen Gospodarska vozila. Njegova zasnova temelji na modularni prečni platformi (MQB), kar velja tudi za model Golf. Platforma je omogočila integracijo številnih novih tehnologij, s čimer je Caddy postal še bolj praktičen, učinkovit in suveren.

Decembra 2021 je konzorcij Euro NCAP, ki ga sestavljajo evropska prometna ministrstva, avtomobilski klubi, zavarovalnice in raziskovalni inštituti, predstavil rezultate serije testiranj, na katerih so preverili varnost novih modelov osebnih vozil. Več podrobnosti o tem, kako se je Caddy odrezal na preizkusnih trčenjih Euro NCAP, si lahko preberete tukaj: uradna ocena varnosti za Volkswagen Caddy 2021 (euroncap.com)

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen