Meni
Zapri meni
Zapri

Že v prodaji:
Novi Amarok

To je Amarok.
Novi pickup znamke Volkswagen Gospodarska vozila.

To je Amarok.
Novi pickup znamke Volkswagen Gospodarska vozila.

Že v prodaji:
Novi Amarok

To je Amarok.
Novi pickup znamke Volkswagen Gospodarska vozila.

Cena od (vklj. z DDV)
49.344,-
Cena od (brez DDV)
40.446,-

Novi Amarok Amarok Style za predelave

Amarok Style ponuja poseben paket za predelave. Opremo smo odstranili, da boste vi lahko dodali svojo in ga prilagodili svojim željam in potrebam. Možnosti so številne, na primer nadgradnja za gasilce ali snemljiv bivalnik.

Novi Amarok 4-letno jamstvo

Pri novem Amaroku si poleg 2-letnega jamstva proizvajalca zagotovite še dodatni 2 leti podaljšanega jamstva do skupno največ 160.000 prevoženih km (odvisno od tega, kaj nastopi prej)21.

Novi Amarok Odbitek vstopnega DDV

Podjetniki, ki bodo vozilo uporabljali v službene namene, lahko za novi Amarok izkoristijo možnost odbitka vstopnega DDV.

Vse poti so cilj

Ustvarjen je za ljudi, ki z vozilom opravijo več kot le vožnjo od točke A do točke B: novi Amarok je vsestranski talent na štirih kolesih. Opremljen je s sodobno tehnologijo, tako da bo suvereno kos vašim izzivom: ne glede na vremenske razmere se ta mogočni delovni stroj dobro znajde na domala vsakem terenu. Z novo, edinstveno oblikovno zasnovo pa bo povsod tudi pravi magnet za oči. Preverite, zakaj je novi Amarok odlična kombinacija gospodarskega vozila in prestižnosti znamke VW GV

To je dizajn

Moč, suverenost in agilnost v skoraj vseh situacijah - to je novi Amarok, vrhunski pickup znamke Volkswagen Gospodarska vozila. Njegovi geni govorijo o terenskih zmogljivostih, njegov dizajn pa poudarja izjemne vsestranske lastnosti: od elegance Amaroka Aventura do robustnosti Amaroka PanAmericana - zunanjemu dizajnu dajejo pečat značilni razlikovalni elementi vsake od petih linij opreme. Od različnih mrež hladilnika do na novo oblikovanih stilskih lokov ali športnih lokov in stopnic - novi Amarok ne pušča neizpolnjenih želja.

To je offroad

Zakaj je novi Amarok pravi, čistokrvni terenec? Z novimi tehnologijami, več voznimi režimi, varnostnimi blazinami in več kot 25 asistenčnimi sistemi ponuja boljše terenske zmogljivosti kot njegov predhodnik. Predvsem pri izvedbah karoserije, podvozja, motorja in menjalnika so se terenske zmogljivosti bistveno izboljšale, od spremenjenih dimenzij do bistveno večje prevozne globine vode. Velika vstopni in izstopni kot ter večji odmik od tal omogočajo boljšo offroad mobilnost. Skratka: več terenskih zmogljivosti, več terenskega občutka - preprosto več Amaroka.

To je multitalent

Ne glede na to, ali nakladate material, vlečete tovor ali premagujete razgiban teren. Bodisi v mestu, na podeželju ali na terenu. Novi Amarok ponuja popolno vsestranskost - bodisi v osnovni različici Amarok ali kot Amarok Aventura. Novi Amarok je v primerjavi s predhodnikom v mnogočem večji. S številnimi pametnimi funkcijami zagotavlja še boljšo pripravljenost za intenzivnejšo uporabo. Na primer vlečna kljuka za priklopne obremenitve do 3,5 tone: zdaj je na voljo za vsa vozila z avtomatskim menjalnikom. Ali pa tovorna površina: med kolesnima ohišjema ponuja dovolj prostora za prečno naloženo euro paleto, ki jo je mogoče pritrditi s čvrstimi obročki. Zaradi tega - in še marsičesa drugega - je to res vsestransko gospodarsko vozilo. Z novo komfortno opremo, več kot 25 asistenčnimi sistemi, varnostnimi blazinami in številnimi paketi za zunanjost je to pickup, ki blesti tako pri prevozu ljudi kot tudi pri prevozu tovora. Bodisi v mestnem okolju - ali daleč stran od ustaljenih poti.

Od osnovne do vrhunske opreme: vedno Amarok!

Novi Amarok znamke Volkswagen Gospodarska vozila omogoča, da je delo še bolj udobno - vsaj tisti del, ki je povezan z mobilnostjo in transportom. Novi Amarok namreč v serijski in dodatni opremi ponuja prvovrstno udobje v kombinaciji s pametnimi infotainment sistemi in sodobnimi asistenčnimi sistemi - in to v veliko večjem obsegu kot njegov predhodnik. Tukaj lahko spoznate nekatere od številnih vrhunskih funkcij. 

Inovativno udobje

Ker so nekateri dnevi že sami po sebi dovolj težki, ponuja novi Amarok vrhunsko opremo, s katero je vožnja lahko prijetnejša. Na primer udobne sprednje sedeže z električnim 10-smernim nastavljanjem1. V Amaroku Aventura in Amaroku PanAmericana imajo sedeži serijsko prevleke iz usnja Savona oz. Cricket, v Amaroku Style pa so sedežne prevleke iz velurja Art Velours2. Armaturna plošča in zgornji deli vrat v vozniški kabini so tapecirani s finim umetnim usnjem3. V kombinaciji z večfunkcijskim volanom4 in harmonično ambientno osvetlitvijo5 bi se vožnja težko začela še bolj sproščeno. K temu prispeva tudi novi 10-stopenjski avtomatski menjalnik6 z elektronskim prestavljanjem (shift-by-wire), ki moč novega Amaroka učinkovito prenaša na cesto. Kaj pa, če nenadoma začne deževati? S pritiskom na gumb lahko z električnim rolojem7 hitro zaščitite tovor na tovorni površini.

Popolnoma nov dizajn za Volkswagen Gospodarska vozila

Novi Amarok se predstavlja z mogočnimi oblinami v popolnoma spremenjenem dizajnu znamke Volkswagen Gospodarska vozila: velika vstopni in izstopni kot ter večji odmik od tal omogočajo boljšo offroad mobilnost. Širša medosna razdalja kot pri predhodniku vidno poudarja atletski značaj vozila. S pomočjo Volkswagnovih oblikovnih elementov lahko marsikje uresničite svoje zamisli in izbirate med številnimi možnostmi, ki bodo vozilu dale osebno noto. Od osmih barv lakov, ki so na voljo za vse linije opreme, do okrasnih elementov, kot so športi lok za Amarok Aventura in stilski loki za modele Amarok Life, Amarok Style in opcijsko za Amarok PanAmericana -  veliko je možnosti izbire po individualnih željah.

Infotainment in povezljivost

Pritegne pogled: digitalni kombinirani instrument v serijski velikosti 20,32 cm (8 ") ali v opcijski velikosti 31,24 cm (12,3")8 in mobilne spletne storitve9 - novi Amarok tudi na digitalnem področju postavlja nove temelje. Prek velikega barvnega zaslona na dotik voznik ne upravlja le številnih funkcij vozila, temveč tudi digitalni radio. Po želji lahko pridobite funkcijo "Spletna navigacija". Pri tem se uporabljajo podatki, ki so shranjeni v navigacijski napravi, poleg njih pa se prek vgrajene SIM-kartice uporabljajo tudi strežniški/online podatki, da se na primer pri navigiranju lahko upoštevajo tudi trenutne prometne razmere. Paket VW Connect Navigation vam med drugim omogoča spletno posodabljanje navigacijskih zemljevidov, aktualne prometne informacije za Evropo in dostop do določenih posebnih ciljev. Z vrhunskim avdiosistemom Harman Kardon10 z osmimi izvrstnimi zvočniki, globokotonskim zvočnikom in kar 640 vati glasbene moči bodo tudi vaša ušesa dosegla najvišjo raven užitka. In ko že govorimo o poslušanju: z 12,3-palčnim infotainment sistemom lahko novi Amarok s paketom VW Connect Basic11 zdaj še bolje upravljate z govornimi ukazi22. S telefonsko aplikacijo We Connect ID./Volkswagen12 pa lahko številne funkcije vozila upravljate kar s pametnim telefonom.

Vozni režimi in asistenčni sistemi

Več voznih režimov pomeni več možnosti: prednastavljeni vozni režimi v novem Amaroku so vozniku v več stopnjah v pomoč pri posebnih terenskih situacijah ali pri različnih vremenskih in cestnih razmerah. Za dodatno udobje pri vožnji je na voljo več kot 25 asistenčnih sistemov, od katerih jih je več kot 20 v Amaroku povsem novih. Na primer Park Assist Plus13. Resda se na terenu redko pojavijo težave s parkirnimi mesti, a v mestnem okolju utegne biti parkiranje zahtevna naloga. Potem je dobro imeti popolnoma avtomatsko parkirno asistenco, ki vozilo zaparkira na še tako tesno parkirno mesto. Sistem lahko zazna prosto parkirno mesto in samostojno izvede parkirni manever14. Vi morate le nadzorovati postopek in po potrebi poseči v upravljanje vozila. V težkih situacijah je ravno tako koristen sistem za prikaz okolice Area View15. Omogoča več pogledov s kamerami na vseh štirih straneh, vključno s 360-stopinjskim pogledom iznad glave14. Se pogosto vozite po večpasovnih cestah v mestu ali na avtocesti? Potem vam bo še kako koristila asistenca za menjavo voznega pasu16: z LED-lučko v zunanjih ogledalih lahko opozori na vozila14, ki se približujejo od zadaj ali so že v mrtvem kotu. Zaradi teh in številnih drugih asistenčnih sistemov je vožnja z novim Amarokom ne le boljša, temveč tudi bolj sproščena. 

To je Amarok. Novi pickup znamke Volkswagen Gospodarska vozila.

Novi Amarok je bil razvit povsem na novo. S sodobno tehnologijo in novo oblikovno zasnovo združuje že znano robustnost z novim udobjem na ravni prestižnega segmenta. Zaradi svoje vsestranskosti je zelo poseben - in ravno vsestranskost se kaže tudi v številnih dodatkih in paketih opreme. To vam daje še več možnosti, da najdete svoj sanjski avto.

Več luči!

V novem Amaroku so uporabljeni izključno LED-žarometi. Od modela Amarok Style naprej so tudi zadnje luči opremljene z LED-tehnologijo. Posebnost so matrični LED-žarometi IQ.Light z dinamičnim uravnavanjem svetlobnega snopa - z njimi so opremljeni novi Amarok Style, Amarok PanAmericana in Amarok Aventura. Glede na vaše želje in opremo vozila so vam na voljo naslednje tehnologije:

  • Matrični LED-žarometi IQ.Light
  • LED-žarometi
  • LED/halogenske zadnje luči
  • LED-meglenke
  • Osvetlitev okolice
  • LED-luči v tovornem prostoru

Rock & Road & Roll

Platišča dajejo vsakemu vozilu svojstven značaj. Zato je za novi Amarok na voljo tudi nova paleta platišč in pnevmatik. Vam je všeč, da je videti močan? Ali eleganten? Ali pa morda bolj v stilu terenca? Ponudba je zelo pestra: v njej najdete platišča od 16-palčnih jeklenih do 21-palčnih aluminijastih17 ter terenske pnevmatike do velikosti 18 palcev18

Kakor sedite, tako se vozite

Zaradi večjega odmika med prvo in drugo vrsto sedežev ima pet odraslih oseb v dvojni kabini zdaj bistveno več prostora. Pa ne le to: za vozilo je na voljo bogata ponudba udobnih sedežev, od 6-smerno nastavljivega voznikovega sedeža (in 4-smerno nastavljivega sovoznikovega) v osnovnem modelu Amarok do sedežev z električnim 10-smernim nastavljanjem v Amaroku PanAmericana in Amaroku Aventura. In ko smo že pri prostoru: na voljo je še več odlagalnega prostora, med drugim dodatni predal na sovoznikovi strani armaturne plošče, žepi na naslonjalih in dodatne možnosti za shranjevanje pod zadnjimi sedeži.

Z barvami poživi teren

Za novi Amarok je na voljo osem barv lakov: čista bela kot univerzalni lak ter polnočno črna, močna modra, svetlo siva, temno siva, temno rdeča in svetlo bež kot kovinski laki. Srednja modra je ekskluzivna barva laka za Volkswagen Gospodarska vozila.

Udobni in pomembni: asistenčni sistemi

Novi Amarok je bil razvit povsem na novo. S sodobno tehnologijo in novo oblikovno zasnovo združuje že znano robustnost z novim udobjem na ravni prestižnega segmenta. Zaradi svoje vsestranskosti je zelo poseben - in ravno vsestranskost se kaže tudi v številnih dodatkih in paketih opreme. To vam daje še več možnosti, da najdete svoj sanjski avto.

Asistenčni sistemi za več udobja 

ParkPilot na sprednjem in zadnjem delu vozila

Med postopkom parkiranja lahko voznika z zvočnimi signali opozarja14 na zaznane ovire pred in za vozilom ter na zaslonu tudi optično prikazuje oddaljenost od ovir.

Asistenca za ohranjanje smeri (Lane Assist)

Asistenca za ohranjanje smeri združuje različne komponente in vključuje opozorilnik za zapustitev voznega pasu, podporo za ohranjanje smeri in zaznavanje utrujenosti voznika. Prek večfunkcijske kamere lahko14 snema vozni pas, po katerem vozi vozilo, in od hitrosti 60 km/h z zasukom volana v nasprotno smer korigira nenamerno skrenitev z voznega pasu. Pri tem lahko asistenca voznika hkrati opozori z zvočnim signalom in prikazom opozorila v večfunkcijskem prikazovalniku.

Inteligentni tempomat

Lahko avtomatsko upošteva omejitve hitrosti, na primer pri vožnji čez začasno gradbišče, in po prenehanju teh omejitev spet pospeši na prvotno nastavljeno hitrost14.

Avtomatsko uravnavanje razdalje ACC (Active Cruise Control)

Lahko14 pomaga ohranjati pravilno razdaljo do spredaj vozečega vozila. V zastojih ali mestnem prometu lahko po kratkotrajni zaustavitvi ponovno spelje. Medtem ko je za avtomatske menjalnike na voljo sistem ACC+, ki omogoča zaviranje vozila do popolne zaustavitve, je za ročne menjalnike na voljo običajni sistem ACC. Pri njem je med zaviranjem treba pravočasno prestaviti v nižjo prestavo, da se motor ne izključi.

Parkirna asistenca (Park Assist Plus)

Popolnoma avtomatska parkirna asistenca vam pomaga pri parkiranju in odparkiranju14. Pri bočnem parkiranju lahko izvede večkratno korigiranje. Ko voznik prestavi v vzvratno prestavo, sistem prevzame nalogo vrtenja volana. Voznik mora le pritiskati na pedal za plin in zavirati, nadzorovati postopek in po potrebi poseči v upravljanje vozila. Sistem lahko pomaga tudi pri vzvratnem izvozu s parkirnega mesta. Če se voznik ob kritičnem približevanju drugega vozila ne odzove na zvočno opozorilo, lahko sledi poseg zavornega sistema.

 

Front Assist

Asistenca za zaviranje v sili, ki je v EU serijska, je vedno kombinirana z mestno funkcijo zaviranja v sili, pomočjo pri izogibanju oviram in asistenco za zavijanje levo. Sistem Front Assist lahko v smeri vožnje s senzorji zaznava pešce, kolesarje in vozila ter voznika opozarja na zaznane nevarne situacije14. Če voznik ne reagira pravočasno, lahko sistem izvede samodejno zaviranje v sili in v kritičnih situacijah vozniku pomaga obvoziti oviro14. Asistenčni sistem lahko zazna morebitno bližajoče se trčenje in se odzove tako, da aktivira zavore, da bi se vozilo pred trkom upočasnilo ali ustavilo in se v najboljšem primeru izognilo trčenju144.

Pri zavijanju z vključenimi smerniki asistenca za zavijanje levo nadzoruje prečkanje levega pasu in lahko v kritičnih situacijah vozilo povsem ustavi14.

Asistenčni sistemi za pomoč pri vožnji

Uravnavanje dolgih luči (Light Assist) / dinamično uravnavanje dolgih luči (Dynamic Light Assist)

Kamera na vetrobranskem steklu ves čas analizira vozila spredaj ali na sosednjem voznem pasu14. Pri določeni hitrosti sistem Light Assist samodejno vključi dolge luči. Opcijski matrični LED-žarometi IQ.Light optimalno osvetljujejo cestišče in njegov rob. Če vam nasproti pripelje vozilo, sistem Dynamic Light Assist14, 19 s selektivnim izklopom svetlobnih snopov poskrbi, da ga vaše luči ne zaslepijo. Moč dolgih luči se zaradi tega le minimalno zmanjša, zato preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi lučmi ni več potrebno. Takoj ko vozilo odpelje mimo vas, dolge luči spet zasvetijo s polno močjo.

Matrični LED-žarometi IQ.Light

Če je vaš Amarok opremljen z opcijskimi matričnimi LED-žarometi IQ.Light, od tega nimate koristi le vi, temveč tudi nasproti vozeči vozniki. Matrični LED-žarometi IQ.Light zagotavljajo dinamično zatemnitev dolgih luči, statične smerno prilagodljive luči in večje udobje z izboljšano osvetlitvijo bližnje okolice pri vzvratni vožnji14.

Prikaz okolice (Area View)

Area View vozniku omogoča panoramski pogled okoli vozila, kar je lahko še posebej koristno pri manevriranju ali parkiranju. Izbirate lahko med več pogledi štirih kamer na vseh straneh vozila - vključno s 360-stopinjskim pogledom na vozilo od zgoraj.

Elektronski stabilizacijski program

Antiblokirni zavorni sistem lahko prepreči blokiranje koles, na primer pri zaviranju, in s tem ohrani vodljivost vozila.14 Elektronski stabilizacijski program lahko z načrtnim zaviranjem posameznih koles prepreči podkrmiljenje ali prekrmiljenje.14

Zaznavanje utrujenosti voznika

Ta sistem lahko zazna, da se je voznikova koncentracija zmanjšala, in ga na to opozori s 5-sekundnim zvočnim signalom, z napotkom na zaslonu v kombiniranem instrumentu pa ga pozove, naj naredi postanek14. Če voznik v naslednjih 15 minutah ne naredi odmora, se opozorilo enkrat ponovi.

Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah

Pred in med vožnjo voznika seznanja s trenutnim tlakom v pnevmatikah in ga lahko opozori na morebiten padec tlaka14. V vseh kolesih so senzorji, ki prek radijskega signala javljajo tlak in temperaturo.

Asistenca za opozarjanje na napačno smer vožnje

S prepoznavanjem prometnih znakov voznika opozori, da na avtocesto vstopa z napačne strani14.

Digitalne storitve in aplikacije

VW Connect Basic

S paketom VW Connect Basic vam Volkswagen ponuja koristne mobilne spletne storitve za vaše vozilo, trenutno Spletno glasovno upravljanje. Znamka Volkswagen Gospodarska vozila bo v prihodnosti ponudbo storitev razširila s še več mobilnimi spletnimi storitvami in vas bo o tem pravočasno obvestila.

VW Connect Navigation

Paket VW Connect Navigation vam ponuja dodatne mobilne spletne storitve za vaše vozilo. Integrirana navigacija, aktualne prometne informacije za Evropo in dostop do določenih posebnih ciljev (interesnih točk, POI) na primer omogočajo boljšo orientacijo.

Več o Amaroku

Amarok - modelske izvedbe

Novi Amarok se predstavlja z mogočnimi oblinami v popolnoma spremenjenem dizajnu znamke Volkswagen Gospodarska vozila. Njegove forme so izrazitejše, njegove linije poudarjajo nezamenljiv terenski značaj. Vendar to še zdaleč niso vse novosti.

Na modelske izvedbe

Amarok - tehnični podatki

Novi Amarok je privlačen na mnogih področjih. Tudi ko gre za številke, mere in podatke o zmogljivosti.

Na tehnične podatke

Amarok - Oprema in paketi

Zaradi svoje vsestranskosti je zelo poseben - in ravno vsestranskost se kaže tudi v številnih dodatkih in paketih opreme. 

Na opremo in pakete

Amarok - cene in ponudbe

Seznanite se s cenami in ponudbami za novi Amaroka.

Na cene in ponudbe

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen