Meni
Zapri meni
Zapri

To je Amarok. Novi pick-up znamke Volkswagen Gospodarska vozila. Oprema in paketi

To je Amarok. Novi pick-up znamke Volkswagen Gospodarska vozila. Oprema in paketi

Novi Amarok je bil razvit povsem na novo. S sodobno tehnologijo in novo oblikovno zasnovo združuje že znano robustnost z novim udobjem na ravni prestižnega segmenta. Zaradi svoje vsestranskosti je zelo poseben - in ravno vsestranskost se kaže tudi v številnih dodatkih in paketih opreme. To vam daje še več možnosti, da najdete svoj sanjski avto.

Mogočen videz, domiselne podrobnosti: nova oblikovna zasnova Amaroka

Novi Amarok se predstavlja z mogočnimi oblinami v popolnoma spremenjenem dizajnu znamke Volkswagen Gospodarska vozila. Njegove forme so izrazitejše, njegove linije poudarjajo nezamenljiv terenski značaj. Vendar to še zdaleč niso vse novosti. Tu so denimo sodobni matrični LED-žarometi IQ.Light1 in zadnje LED-luči2. Ali pa nova paleta platišč in pnevmatik do velikosti 21 palcev3. Ponudbi zunanjih lakov je bila dodana barva, ki je ekskluzivna za Volkswagen Gospodarska vozila: novi Amarok je zdaj na voljo tudi v srednje modri barvi.

Koncept luči

Več luči!

V novem Amaroku so uporabljeni izključno LED-žarometi. Od modela Amarok Style naprej so tudi zadnje luči opremljene z LED-tehnologijo. Posebnost so matrični LED-žarometi IQ.Light z dinamičnim uravnavanjem svetlobnega snopa - z njimi so opremljeni novi Amarok Style, Amarok PanAmericana in Amarok Aventura. Glede na vaše želje in opremo vozila so vam na voljo naslednje tehnologije:

  • Matrični LED-žarometi IQ.Light
  • LED-žarometi
  • LED/halogenske zadnje luči
  • LED-meglenke
  • Osvetlitev okolice
  • LED-luči v tovornem prostoru
Platišča/pnevmatike

Rock & Road & Roll

Platišča dajejo vsakemu vozilu svojstven značaj. Zato je za novi Amarok na voljo tudi nova paleta platišč in pnevmatik. Vam je všeč, da je videti močan? Ali eleganten? Ponudba je zelo pestra: v njej najdete platišča od 16-palčnih jeklenih do 21-palčnih aluminijastih3.  

Barve lakov

Z barvami poživi teren

Za novi Amarok je na voljo osem barv lakov: čista bela kot univerzalni lak ter polnočno črna, močna modra, svetlo siva, temno siva, temno rdeča in svetlo bež kot kovinski laki. Srednja modra je ekskluzivna barva laka za Volkswagen Gospodarska vozila.

Pomembna je notranja veličina: notranjost in infotainment

Novi Amarok ni bil popolnoma prenovljen le na zunaj, temveč se v primerjavi s predhodnikom tudi v notranjosti ponaša s številnimi novostmi. Več udobja, več ekskluzivnosti, več prestižnega značaja praktično pomeni več prostora za vse potnike, več funkcionalnosti za delo in prosti čas ter več udobja med vožnjo.

Sedeži spredaj/zadaj in predali

Veliko prostora za udobje

Zaradi večjega razmaka med prvo in drugo vrsto sedežev ima pet odraslih oseb v dvojni kabini zdaj bistveno več prostora. Pa ne le to: za vozilo je na voljo bogata ponudba udobnih sedežev, od 6-smerno nastavljivega voznikovega sedeža (in 4-smerno nastavljivega sovoznikovega) v osnovnem modelu Amarok do sedežev z električnim 10-smernim nastavljanjem v Amaroku PanAmericana in Amaroku Aventura. In ko smo že pri prostoru: na voljo je še več odlagalnih površin, med drugim dodatni predal na sovoznikovi strani armaturne plošče, žepi na naslonjalih in dodatne možnosti za shranjevanje pod zadnjimi sedeži.

Sedežne prevleke in dekor

Notranje odlike: robustnost, udobje, visoka kakovost

Naši oblikovalci notranjosti so se za dobro počutje v novem Amaroku domislili marsičesa in so izbrali materiale, ki v notranjosti ustrezajo značaju posamezne modelske izvedbe. V novem osnovnem modelu Amaroka boste med drugim našli robustno plastiko za površine, udobne sedeže s tekstilnimi prevlekami ali tekstilne talne obloge. V vrhunskem modelu Amarok Aventura prevladujejo visokokakovostni materiali, kot so usnje za sedežne prevleke in imitacija usnja za elemente, kot so predali, sredinski naslon za roke ali armaturna plošča. Za celotno modelsko paleto Amarok, tudi za usklajeno barvno shemo, velja: adut je raznolikost.  

Digitalni kombinirani instrument in infotainment

Vrhunski zvok in razvedrilo

Kaj je digitalno in ima osupljiv zvok? Vaš novi vrhunski avdiosistem4 proizvajalca Harman Kardon v kombinaciji z infotainment sistemom novega Amaroka. Bodisi radio DAB+ ali glasba prek pametnega telefona, ki ga povežete prek vmesnika App-Connect: pričakujete lahko zvok vrhunske kakovosti. Zadovoljne bodo tudi vaše oči: digitalni kombinirani instrument in opcijski zaslon na dotik velikosti 30,5 cm (12 palcev)5 infotainment sistema omogočata pregledno prikazane informacije in multimedijske vsebine. Hitro ju lahko prilagodite svojim osebnim željam. Navdušita vas s prikazom pomembnih informacij in funkcij - od upravljanja klimatske naprave do navigacije in glasovnih ukazov.

Več prostora za euro palete, večja statična obremenitev strehe

Tovorni prostor, kot se šika: v novem Amaroku je na tovorni površini med kolesnima ohišjema dovolj prostora za prečno naloženo euro paleto, ki jo je mogoče pritrditi na čvrste obročke. Se sprašujete, koliko kilogramov natezne obremenitve prenesejo obročki? 400 kg! In ko že govorimo o kilogramih: ena od novosti je dinamična obremenitev strehe s 85 kg in statična obremenitev s 350 kg. Še nikoli ni bilo mogoče postaviti šotora na lepši podlagi. Še nimate šotora? Potem je čas, da obiščete našo trgovino z dopolnilno opremo.

Priklopna obremenitev in transportna zaščita

Pri vseh vozilih z avtomatskim menjalnikom znaša zdaj priklopna obremenitev do 3,5 t. Na tovorni površini - mimogrede, zadnja nakladalna stranica je zdaj vključena v sistem centralnega zaklepanja6 - so pritrdilni obročki, ki prenesejo natezno obremenitev do 400 kg. Pokrov tovornega prostora je zdaj na voljo tudi z električnim pogonom: kot rolo sistem, ki ga je mogoče upravljati z gumbom v notranjosti vozila, z gumbom v tovornem prostoru ali z avtomobilskim ključem.

Udobni in pomembni: asistenčni sistemi

Novi Amarok je lahko opremljen z več kot 25 asistenčnimi sistemi, od katerih jih je 20 za Amarok na voljo prvič. Enostavno se odločite glede na to, koliko udobja želite uživati na svojih vožnjah.

Asistenčni sistemi za več udobja

ParkPilot na sprednjem in zadnjem delu vozila

Med postopkom parkiranja lahko voznika z zvočnimi signali opozarja na zaznane ovire pred in za vozilom7 ter na zaslonu tudi optično prikazuje oddaljenost od ovir.

Asistenca za ohranjanje smeri (Lane Assist)

Asistenca za ohranjanje smeri združuje različne komponente in vključuje opozorilnik za zapustitev voznega pasu, podporo za ohranjanje smeri in zaznavanje utrujenosti voznika. Prek večfunkcijske kamere lahko7 snema vozni pas, po katerem vozi vozilo, in od hitrosti 60 km/h z zasukom volana v nasprotno smer korigira nenamerno skrenitev z voznega pasu. Pri tem lahko asistenca voznika hkrati opozori z zvočnim signalom in prikazom opozorila v večfunkcijskem prikazovalniku.

Inteligentni tempomat

Lahko avtomatsko upošteva omejitve hitrosti, na primer pri vožnji čez začasno gradbišče, in po prenehanju teh omejitev spet pospeši na prvotno nastavljeno hitrost7.

Avtomatsko uravnavanje razdalje ACC (Active Cruise Control)

Lahko7 pomaga ohranjati pravilno razdaljo do spredaj vozečega vozila. V zastojih ali mestnem prometu lahko po kratkotrajni zaustavitvi ponovno spelje. Medtem ko je za avtomatske menjalnike na voljo sistem ACC+, ki omogoča zaviranje vozila do popolne zaustavitve, je za ročne menjalnike na voljo običajni sistem ACC. Pri njem je med zaviranjem treba pravočasno prestaviti v nižjo prestavo, da se motor ne izključi.  

Parkirna asistenca (Park Assist Plus)

Popolnoma avtomatska parkirna asistenca vam pomaga pri parkiranju in odparkiranju7. Pri bočnem parkiranju lahko izvede večkratno korigiranje. Ko voznik prestavi v vzvratno prestavo, sistem prevzame nalogo vrtenja volana. Voznik mora le pritiskati na pedal za plin in zavirati, nadzorovati postopek in po potrebi poseči v upravljanje vozila. Sistem lahko pomaga tudi pri vzvratnem izvozu s parkirnega mesta. Če se voznik ob kritičnem približevanju drugega vozila ne odzove na zvočno opozorilo, lahko sledi poseg zavornega sistema.

 

Front Assist

Asistenca za zaviranje v sili, ki je v EU serijska, je vedno kombinirana z mestno funkcijo zaviranja v sili, pomočjo pri izogibanju oviram in asistenco za zavijanje levo. Sistem Front Assist lahko v smeri vožnje s senzorji zaznava pešce, kolesarje in vozila ter voznika opozarja na zaznane nevarne situacije7. Če voznik ne reagira pravočasno, lahko izvede samodejno zaviranje v sili in v kritičnih situacijah vozniku pomaga obvoziti oviro7. Asistenčni sistem lahko zazna morebitno bližajoče se trčenje in se odzove tako, da aktivira zavore, da bi se vozilo pred trkom upočasnilo ali ustavilo in se v najboljšem primeru izognilo trčenju7.

Pri zavijanju z vključenimi smerniki asistenca za zavijanje levo nadzoruje prečkanje levega pasu in lahko v kritičnih situacijah vozilo povsem ustavi7.

Asistenčni sistemi za pomoč pri vožnji

Uravnavanje dolgih luči (Light Assist) / dinamično uravnavanje dolgih luči (Dynamic Light Assist)

Kamera na vetrobranskem steklu ves čas analizira vozila spredaj ali na sosednjem voznem pasu7. Pri določeni hitrosti sistem Light Assist samodejno vključi dolge luči. Opcijski matrični LED-žarometi IQ.Light optimalno osvetljujejo cestišče in njegov rob. Če vam nasproti pripelje vozilo, sistem Dynamic Light Assist7,8 s selektivnim izklopom svetlobnih snopov poskrbi, da ga vaše luči ne zaslepijo. Moč dolgih luči se zaradi tega le minimalno zmanjša, zato preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi lučmi ni več potrebno. Takoj ko vozilo odpelje mimo vas, dolge luči spet zasvetijo s polno močjo.

Matrični LED-žarometi IQ.Light

Če je vaš Amarok opremljen z opcijskimi matričnimi LED-žarometi IQ.Light, od tega nimate koristi le vi, temveč tudi nasproti vozeči vozniki. Matrični LED-žarometi IQ.Light vključujejo dinamično zatemnitev dolgih luči, statične smerno prilagodljive luči in večje udobje z izboljšano osvetlitvijo bližnje okolice pri vzvratni vožnji7.

Prikaz okolice (Area View)

Area View7 vozniku omogoča panoramski pogled okoli vozila, kar je lahko še posebej koristno pri manevriranju ali parkiranju. Izbirate lahko med več pogledi štirih kamer na vseh straneh vozila - vključno s 360-stopinjskim pogledom na vozilo od zgoraj.

Elektronski stabilizacijski program

Antiblokirni zavorni sistem lahko prepreči blokiranje koles, na primer pri zaviranju, in s tem ohrani vodljivost vozila.7 Elektronski stabilizacijski program lahko z načrtnim zaviranjem posameznih koles prepreči podkrmiljenje ali prekrmiljenje.7

Zaznavanje utrujenosti voznika

Ta sistem lahko zazna, da se je voznikova koncentracija zmanjšala, in ga na to opozori s 5-sekundnim zvočnim signalom, z napotkom na zaslonu v kombiniranem instrumentu pa ga pozove, naj naredi postanek7. Če voznik v naslednjih 15 minutah ne naredi odmora, se opozorilo enkrat ponovi.

Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah

Pred in med vožnjo voznika seznanja s trenutnim tlakom v pnevmatikah in ga lahko opozori na morebiten padec tlaka7. V vseh kolesih so senzorji, ki prek radijskega signala javljajo tlak in temperaturo.

Asistenca za opozarjanje na napačno smer vožnje

S prepoznavanjem prometnih znakov voznika opozori, da na avtocesto vstopa z napačne strani7.

VW Connect Basic

S paketom VW Connect Basic vam Volkswagen ponuja koristne mobilne spletne storitve za vaše vozilo, trenutno Spletno glasovno upravljanje. Znamka Volkswagen Gospodarska vozila bo v prihodnosti ponudbo razširila s še več mobilnimi spletnimi storitvami in vas bo o tem pravočasno obvestila.

VW Connect Navigation

Paket VW Connect Navigation vam ponuja dodatne mobilne spletne storitve za vaše vozilo. Integrirana navigacija, aktualne prometne informacije za Evropo in dostop do določenih posebnih ciljev (interesnih točk, POI) na primer omogočajo boljšo orientacijo.

Vprašanja in odgovori o mobilnih spletnih storitvah za novi Amarok

Zakaj se spletne storitve v mojem Amaroku imenujejo VW Connect (namesto We Connect)?

V prihodnje bodo spletne storitve v naših novih vozilih preimenovane v VW Connect. V novem Amaroku se digitalne storitve zato že zdaj imenujejo "VW Connect".

Kaj potrebujem, da bi lahko v svojem Amaroku uporabljal storitve VW Connect?

Za uporabo sta potrebna pametni telefon z ustreznim operacijskim sistemom iOS ali Android ter SIM-kartica z opcijo za prenos podatkov. Poleg tega mora imeti uporabnik obstoječo ali posebej sklenjeno pogodbo z mobilnim operaterjem ter brezplačno aplikacijo Volkswagen. Za uporabo funkcij poleg tega potrebujete vozilo z možnostjo dostopa do spleta, Volkswagen ID in pogodbo za VW Connect. Svoj Volkswagen ID lahko brezplačno ustvarite na vwgroup.io ali preprosto med postopkom registracije v aplikaciji. Storitve so na voljo za sklenjeni čas veljavnosti pogodbe, pri čemer lahko v času veljavnosti pogodbe pride do vsebinskih sprememb oz. umika iz ponudbe.

Kako lahko dodam svoje vozilo v aplikacijo Volkswagen?

Možnost dodajanja vozila najdete v spodnjem delu začetnega zaslona aplikacije Volkswagen. Če se še niste prijavili s svojim Volkswagen ID, morate najprej opraviti postopek prijave. Nato lahko ročno vnesete številko šasije (VIN) svojega vozila ali jo s kamero pametnega telefona skenirate z vetrobranskega stekla ali prometnega dovoljenja. Potem morate za dopolnitev svojega profila Volkswagen ID navesti še nekaj dodatnih podatkov. Skleniti morate tudi pogodbo za VW Connect. Ko uspešno opravite ta postopek, se morate v vozilu še registrirati. Za to morate biti v svojem vozilu. Upoštevajte, da morate dodajanje vozila v aplikacijo in registracijo v vozilu opraviti v razmaku največ dveh tednov, sicer boste morali prvi del postopka opraviti ponovno. Ko dodate Amarok, morate v infotainment sistemu klikniti na nastavitev povezljivosti "Poveži s VW Connect" in nato skenirati prikazano QR-kodo. Kje jo najdete, lahko preberete v opisu v aplikaciji. Ko opravite te korake, ste uspešno registrirali svoje vozilo. Če imate kakršne koli težave, se obrnite na nas. Kontaktne podatke najdete v razdelku "Profil" (ikona spodaj desno) pod "Pomoč". Želimo vam, da z veseljem uporabljate našo aplikacijo Volkswagen.

Kako lahko v Amaroku ustvarim gostujočega uporabnika?

Ko je vozilo registrirano, ko je ustvarjen glavni uporabnik in je sklenjena veljavna pogodba za mobilne storitve, lahko vsak uporabnik vozila uporablja mobilne spletne storitve v vozilu. Po zagonu vozila se zastavita dve vprašanji.

1. vprašanje: Ali ste s tem vozilom registrirani v aplikaciji Volkswagen? Če odgovorite z "Da", boste aktivni s svojimi mobilnimi spletnimi storitvami in podatki se bodo prenašali do Volkswagna in tretjih oseb. Če na vprašanje odgovorite z "Ne", sledi

2. vprašanje: Za to vozilo so na voljo mobilne spletne storitve. Če kliknete "Da", se bo vaše vozilo povezalo s spletom in lahko boste uporabljali mobilne spletne storitve. Če uporabo mobilnih spletnih storitev zavrnete, se podatki ne bodo prenašali in spletne storitve ne bodo na voljo.

Kje lahko najdem aplikacijo Volkswagen za Amarok?

Aplikacijo Volkswagen, ki jo potrebujete za Amarok, najdete v trgovini App Store ali v trgovini Google Play Store.

Katere spletne storitve so mi v Amaroku na voljo s pogodbo za VW Connect?

Z osnovnim paketom VW Connect Basic vam je na voljo funkcija Spletno glasovno upravljanje9. S paketom VW Connect Navigation so na voljo funkcije Spletne prometne informacije, Spletno izračunavanje poti, Spletno posodabljanje zemljevidov, Parkirišča, Spletno iskanje posebnih ciljev, Bencinski servisi in Vreme.

Kako deluje spletno posodabljanje zemljevidov pri Amaroku?

Če ste registrirali svoje vozilo in sklenili pogodbo za paket VW Connect Navigation, je na voljo funkcija spletnega posodabljanje zemljevidov. Ta poteka vsake tri mesece. Namestitev se izvede avtomatsko za trenutno območje, na katerem se nahaja vozilo oz. za izračunano pot.

Enkrat na leto se izvede celotna posodobitev zemljevidov. Predpogoj za posodabljanje zemljevidov je veljavna licenca za VW Connect Navigation. Informacije o trenutni različici zemljevidov si lahko ogledate v razdelku "Navigacija" -> "Nastavitve" -> "Nastavitve" -> "Zemljevidi in vozilo" -> "Nameščeni zemljevidi".

Kako lahko ponastavim nastavitve za VW Connect?

V infotainment sistemu pojdite na "Vozilo" -> "Nastavitve" -> "Splošno" in nato na "Resetiraj" -> "Resetiraj VW Connect". Nato informacijsko okno potrdite z gumbom "Naprej". Pred ponastavitvijo se prepričajte, da vaše vozilo ni v načinu zasebnosti. Če ste opravili personalizacijo ključa, lahko funkcijo "Resetiraj" izvede samo lastnik personaliziranega ključa.

Po ponastavitvi infotainment sistema vaše vozilo ni več povezano z vašim Volkswagen ID, zato se izbrišejo tudi vaši podatki o vozilu na portalu myVolkswagen. Upoštevajte, da je vaša pogodba za VW Connect neodvisna od tega in jo boste eventualno morali preklicati posebej.

Kakšna je razlika med odobritvijo prenosa podatkov o vozilu in odobritvijo prenosa lokacije vozila?

Pri nastavitvi "Odobri podatke o vozilu" se elektronsko obdelujejo osebni podatki o vozilu, kot so opozorilne lučke, tlak v pnevmatikah, poraba goriva. Pri funkciji "Odobri lokacijo vozila" se elektronsko obdeluje samo trenutna lokacija. Odobrene podatke si lahko ogledajo pooblaščene osebe, na primer sodelavci Volkswagnove poprodajne službe.

Kaj naj naredim, če registracija vozila ne deluje?

Da bi registracija vozila v aplikaciji Volkswagen delovala, morate najprej ustvariti Volkswagen ID. Nato se prepričajte, da lahko vaše vozilo vzpostavi dobro internetno povezavo. V infotainment sistemu kliknite na "Poveži s VW Connect" in po potrebi počakajte nekaj minut, da se ustvari QR-koda. Če registracija kljub temu ne deluje, poskusite ponovno pozneje ali se obrnite na brezplačno telefonsko številko za pomoč uporabnikom 0800 - 40 888 00

Več o Amaroku

Amarok - glavne značilnosti

Popolnoma prenovljen, s sodobno tehnologijo in novim dizajnom opredeljuje prestižni segment znamke Volkswagen Gospodarska vozila

Na glavne značilnosti

Amarok - modelske izvedbe

Novi Amarok se predstavlja z mogočnimi oblinami v popolnoma spremenjenem dizajnu znamke Volkswagen Gospodarska vozila. Njegove forme so izrazitejše, njegove linije poudarjajo nezamenljiv terenski značaj. Vendar to še zdaleč niso vse novosti.

Na modelske izvedbe

Amarok - tehnični podatki

Novi Amarok je privlačen na mnogih področjih. Tudi ko gre za številke, mere in podatke o zmogljivosti.

Na tehnične podatke

Amarok - cene in ponudbe

Seznanite se s cenami in ponudbami za novi Amarok.

Na cene in ponudbe

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen