Meni
Zapri meni
Zapri

To je Amarok. Novi pickup znamke Volkswagen Gospodarska vozila. Tehnični podatki novega Amaroka

To je Amarok. Novi pickup znamke Volkswagen Gospodarska vozila. Tehnični podatki novega Amaroka

Novi Amarok je paša za oči na mnogih področjih. Tudi ko govorimo o številkah, dimenzijah in podatkih o zmogljivosti.

Cena od (vklj. z DDV)
49.344,-
Cena od (brez DDV)
40.446,-

Poglejte, kako je zrasel

O ekskluzivnem dizajnu Volkswagnovih gospodarskih vozil je bilo že veliko povedanega - pa vendar je sprememb še več kot le markantne linije in širši ramenski del. Drugačna je na primer dolžina. Povečala se je za 96 mm na 5.350 mm, višina se je povečala za 54 mm na 1.884 mm, medosna razdalja pa se je povečala za 173 mm na 3.270 mm. Pa širina? Brez zunanjih ogledal meri 1.910 mm, z zunanjima ogledaloma pa 2.208 mm. 

Tehnični podatki

Dolžina vozila v mm 5.350
Širina vozila brez/z zunanjima ogledaloma v mm 1.910/2.208
Višina vozila v mm 1.884
Medosna razdalja v mm 3.270
Največja priklopna obremenitev v kg 3.500
Dimenzije tovornega prostora (D x Š x V) 1.651 x 1.584 (1.227 med kolesnima ohišjema) x 525
Obračalni krog v m 12,93

Več prostora za euro palete, večja statična obremenitev strehe

Tovorni prostor, kot se šika: v novem Amaroku je na tovorni površini med kolesnima ohišjema dovolj prostora za prečno naloženo euro paleto, ki jo je mogoče pritrditi s čvrstimi obročki. Se sprašujete, koliko kilogramov natezne obremenitve prenesejo obročki? 400 kg! In ko že govorimo o kilogramih: ena od novosti je dinamična obremenitev strehe s 85 kg in statična obremenitev s 350 kg. Še nikoli ni bilo mogoče postaviti šotora na lepši podlagi. Še nimate šotora? Potem je čas, da obiščete našo trgovino z dopolnilno opremo.

Priklopna obremenitev in transportna zaščita

Pri vseh vozilih z avtomatskim menjalnikom znaša zdaj priklopna obremenitev do 3,5 t. Na tovorni površini - mimogrede, zadnja nakladalna stranica je zdaj vključena v sistem centralnega zaklepanja1 - so pritrdilni obročki, ki prenesejo natezno obremenitev do 400 kg. Pokrov tovornega prostora je zdaj na voljo tudi z električnim pogonom: kot rolo sistem, ki ga je mogoče upravljati z gumbom v notranjosti vozila, z gumbom v tovornem prostoru ali z avtomobilskim ključem. 

Novi motorji, novi menjalniki, novi vozni režimi

Novi Amarok je opremljen z učinkovitimi motorji z močjo od 125 kW/170 KM in navorom 405 Nm do 177 kW/240 KM in navorom 600 Nm. Pri menjalnikih lahko izbirate v razponu od 6-stopenjskega ročnega do 10-stopenjskega avtomatskega menjalnika z elektronskim prestavljanjem (shift-by-wire). Na voljo sta tudi dva različna sistema vklopljivega štirikolesnega pogona 4MOTION, eden s tremi načini pogona in boljša različica s štirimi načini. Pri vseh modelih je na voljo različno število novih voznih režimov.

Trije motorji

Moč in vzdržljivost, uglajenost in učinkovitost: motor za Amarok mora imeti marsikatero sposobnost - in veliko zmogljivost. Zato so na voljo trije motorji: štirivaljni dizelski motor s 125 kW/170 KM in 405 Nm (z ročnim menjalnikom), štirivaljni dizelski motor s 151 kW/205 KM in 500 Nm (z avtomatskim menjalnikom) ter 3,0-litrski dizelski motor V6 s 177 kW/240 KM in 600 Nm z avtomatskim menjalnikom. 

Dve vrsti menjalnikov

Ročni ali avtomatski menjalnik? Pri izvedbah Amaroka Life , Style,  PanAmericana in Aventura je za naš trg serijsko opremljena z 10-stopenjskim avtomatskim menjalnikom z elektronskim prestavljanjem (shift-by-wire). Osnovna različica novega Amaroka pa je na voljo izključno z ročnim menjalnikom.

Šest voznih režimov

Ne glede na to, ali se na vožnjo odpravite z vklopljivim ali stalnim štirikolesnim pogonom: do šest izbirnih voznih režimov vam pomaga, da vozilo suvereno upravljate v domala vseh mogočih situacijah. Tako sta poleg že znanih voznih režimov Normal in Eco na voljo tudi režima Spolzko za asfaltirane ceste, ki so prekrite z ledom ali snegom, in Pesek za pesek ali globok sneg, odvisno od modela. Režim Blato/kolesnice vam pomaga na blatnem ali razritem terenu, režim Tovor/prikolica pa vam bo prav prišel pri vleki tovora.

Več o Amaroku

Amarok - glavne značilnosti

Popolnoma prenovljen, s sodobno tehnologijo in novim dizajnom opredeljuje prestižni segment znamke Volkswagen Gospodarska vozila.

Na glavne značilnosti

Amarok - modelske izvedbe

Novi Amarok se predstavlja z mogočnimi oblinami v popolnoma spremenjenem dizajnu znamke Volkswagen Gospodarska vozila. Njegove forme so izrazitejše, njegove linije poudarjajo nezamenljiv terenski značaj. Vendar to še zdaleč niso vse novosti.

Na modelske izvedbe

Amarok - Oprema in paketi

Zaradi svoje vsestranskosti je zelo poseben - in ravno vsestranskost se kaže tudi v številnih dodatkih in paketih opreme. 

Na opremo in pakete

Amarok -  cene in ponudbe

Seznanite se s cenami in ponudbami za novi Amaroka. 

Na cene in ponudbe 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen